Achel Bruin Extra

Alkohol:
9,5 %
Land:
Belgia
Varetype:
Øl
Volum:
0,75

Achel Bruin Extra er siste tilskuddet fra dette bryggeriet og er en Quadrupel på 9,5%. Ølet bærer 9,5% godt, noe som bidrar til den rike og komplekse smaks- og aromaprofilen.

Smaksnotat:

Mørk brun med lys beige skum. Aroma av brød, brioche, urter, banana, urter. I munnen får man mye av de samme tonene, men i tillegg noen søtlige toner av svisker,rosiner og preg av malt. God lengde.

Råvarer:
Vann, malt, humle og gjær.
EPD nr:
2824993
Cuveco nr:
9319001
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
St. Benedictusabdij De Achelse Kluis 5556 VE Valkenswaard

Klosteret Achelse Kluis kan dateres helt tilbake til år 1648, og har en lang historie og erfaring blant annet innen ølbrygging, produksjon av bakervarer og ost. Historien kan beskrives som turbulent, hvor munkene har blitt jaget ut av klosteret under den franske revolusjonen og klosteret har blitt ødelagt under begge verdenskriger. Det sies at bryggeriet ble ødelagt under den første verdenskrig, og til tross for planer om gjenoppbygging har Achel vært uten bryggeri til midten av 1990- tallet. Achel har fått mye hjelp av munkene fra Westmalle og Rochefort til gjenoppbygging, noe som også kan kjennes igjen i ølet, hvor typisk karakteristiske trekk fra både Westmalle og Rochefort kommer til syne.

Achel produserer og eksporterer tre øl til hele verden; blond 8, bruin 8 og bruin extra, men har i tillegg et øl som kun er å få tak i på klosteret.