Ægir Bæver Double White IPA

Alkohol:
8%
Type:
India Pale Ale
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Ein ekte Bæver krev meir enn to solide framtenner! Dette brygget har fyldig kropp krydra med koriander, appelsinskal og persisk lime – og ein kraftig hale av sitrusaktige tonar. Ølet er brygga i samarbeid med Beavertown Brewery i London og er ei blanding av Witbier og India Pale Ale med dobbel humledose. Godt åleine – enno betre i lag med lyst kjøt eller godt krydra mat. Tilrådd serveringstemperatur 6-8°C.

Smaksnotat:

Gyllen. Sval og fruktig aroma preget av lyst malt, blomst og sitrus. Fersk, fruktig og kremet. Preg av lyst malt, blomst og urter, ettersmak med god lengde.

EPD nr:
4605382
Cuveco nr:
5310002
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.