Ægir Breck II BA Barleywine

Alkohol:
13,2%%
Type:
Barley Wine & Strong Ale
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
0,33

Me var så heldige å få nokre Bourbon fat fra våre vener på Breckenridge Distillery i Colorado og måtte jo teste lagring av vår amerikanske Barleywine i nokre av dei. 

Smaksnotat:

Tonar av vanilje, eik, lønnesirup og tørka frukt karakteriserar dette brygget, som smakar aller best i små slurkar fra eit stort glas. Anbefalt serveringstemperatur rundt 15°C.

Tilgjengelig fra:
april 2019
EPD nr:
5181326
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.