Ægir Heidrun Vikingmjød

Alkohol:
13.2%
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
0.5

Heidrun Vikingmjød er laga av 100 prosent norsk lynghonning, vatn og gjær. Lynghonning og vatn varmas opp til maks 70 grader for å behalde honningens komplekse aroma. Honningvatnet tilsetjas deretter bryggeriets ølgjærstamme og står til gjæring i seks månader med jamn tilsetjing av gjær undervegs.

Smaksnotat:

Dyp gyllengul. Sammensatt aroma preget av honning, blomst, aprikos og krydder. Litt utviklet, sødmefull med preg av lynghonning, blomst og krydder, fin friskhet i ettersmaken.

Råvarer:
Norsk honning, vann, gjær
EPD nr:
4422267
Cuveco nr:
3503002
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.