Ægir Lynchburg Natt Barrel-Aged Imperial Porter

Alkohol:
10%
Type:
Porter & Stout
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Dette ølet er vår Imperial Porter som er fatlagra i Amerikansk Bourbon Whiskeyfat i opp til tre månader. Tydeleg eik og whiskeypreg som harmonere godt med smak som minner av sjokolade, lakris og kaffi. Passar utmerka til sjokolade desserter eller Créme Brûlée. Serveringstemp 10-12 C.

Smaksnotat:

Mørk brunsvart. Fint sammensatt aroma preget av mørkbrent malt, tørket frukt og kaffe over fat med toner av røyk. Kremet, rik og sødmefull, fokusert preg av mørkt malt, kaffe, tørket frukt og litt fat, lang.

EPD nr:
4648556
Cuveco nr:
6391102
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.