Ægir For Så Wit

Alkohol:
4,7%%
Type:
Witbier & Weissbier
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
0,33

Ein spennande versjon av den vanlegvis tåkete belgiske Witbier, denne varianten heiter Kristallwit då det er klart. Innslag av kveitemalt , korianderfrø og ikkje minst sitrusskal frå appelsin, sitron og lime gjev eit smaksrikt og fruktig brygg med særpreg.

Smaksnotat:

Innslag av kveitemalt , korianderfrø og ikkje minst sitrusskal frå appelsin, sitron og lime gjev eit smaksrikt og fruktig brygg med særpreg. Ølet er lyst og leskande og har lite bitterheit. Kan godt nytast åleine, men er også ein perfekt partnar for salatar, blåskjel, lyst kjøt og fisk. Prøv det óg til ost i staden for tørr kvitvin. Tilrådd serveringstemperatur 6-8°C.

Tilgjengelig fra:
april 2019
Råvarer:
Byggmalt, hvetemalt, koriander, sitrusskall av appelsin, lime og sitron, humle, gjær og vann
EPD nr:
5114442
Cuveco nr:
8003235
Til salg gjennom:
Dagligvare/Horeca
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.