Ægir Sorachi Saison 30L KeyKeg

Alkohol:
4.7%
Type:
Saison & Farmhouse Ale
Land:
Norge
Varetype:
Øl
Volum:
30

Sorachi Saison er eit aromatisk og særprega brygg inspirert av belgisk gardsøl som vart laga om vinteren for at sesongarbeidarane skulle ha noko å leske seg på om sommaren. Det måtte vere sterkt nok til å tole lagring, men ikkje så sterkt at hesjene vart skakke og kornet skore på kryss og tvers. Vår versjon av ølet er i sesong heile året, er tørrhumla med Sorachi Ace og har rike tonar som minner om eik, sitrus og urter. Eit tørt og fruktig preg gjer brygget til ein perfekt følge til mat. Tilrådd serveringstemperatur 4-8°C.

Smaksnotat:

Skyet gyllenoransje. Aroma preget av situs, blomst, gress, urter og eik. Saftig, mild og fruktig med avstemt bitterhet og forfriskende

EPD nr:
4742037
Cuveco nr:
8002444
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Kun tilgjengelig for Horeca
Produsentinformasjon
Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.