Yggdrasil Akevitt i noverande utgåve er ei blanding av potetsprit og sprit basert på korn. Den fyrste utgåva var destillert 100% frå korn, nærmare byggmalt. Ægir bruker over 100 tonn med malt i året, og det er ingen stor maltproduksjon i Noreg per dags dato. Skal ein ha påliteleg malt, må ein importere denne— i Ægirs tilfelle frå Tyskland og litt frå England. I og med at Ægir er først og fremst eit bryggeri, bestemte de å laga Yggdrasil frå øl, meir eller mindre.
Ægir Yggdrasil Akevitt 2015
Lys gyllen. God intensitet, med preg av karve, anis, sitrus og eik. Fruktig med god smaksfylde, krydret med integret preg av fat.
Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.