BrewDog KingPin Gluten Free Lager 30L KeyKeg

Alkohol:
4.7%
Type:
Lager
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
30

BrewDog KingPin Lager er en moderne Lager. Den er insprert av den originale tyske Pilsen og har en robust og maltdrevet smak. Brygget med tysk humle gir et floralt og krydet preg til ølet.

Fatkobling: KeyKeg

Smaksnotat:

En lys og elegang øl med frisk humle og smak av lys malt.

EPD nr:
5576897
Cuveco nr:
8002164
Til salg gjennom:
Kun tilgjengelig for Horeca
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skotland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humle-drevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.