Brewdog Nanny State Alcohol Free Hoppy Ale

Alkohol:
0.5%
Type:
Alkoholfritt
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Å være en håndverksøl på 0.5% er ingen enkel sak. Bygget opp av masse Centennial, Amarillo, Colombus, Cascade og Simcoe humle, en real omgang med tørr-humling og en IBU på 45, er Nanny State med sin så og si ikke eksisterene alkoholprosent en fighter. Med en ryggrad bestående av 8 ulike spesial malt, er denne en øl med mange trofaste fans. Nanny State ble opprinnelig lansert som et svar på kritikken mot det solide alkoholinnholdet i BrewDogs Tokyo Stout (18,2%). Den hadde da et alkoholinnhold på 1,1%. Senere har den blitt justert ned til 0,5% og går dermed som alkoholfri her i landet.

Smaksnotat:

Mørk gyllen på farge, toppet med et fint skum. Duft av tørkede blomster, krydder og sitrus. God frisket, balansert humle og lang ettersmak

EPD nr:
5739313
Vinhuset nr:
9081276
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Horeca/Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skottland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humledrevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.