BrewDog Punk Pale Ale

Alkohol:
4.6%
Type:
Pale Ale
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.33
Smaksnotat:

Lavalkohol-versjonen av Punk IPA med noe mindre humle og alkohol, men samme gode tropiske aroma og smak. Malt: Marris Extra Pale malt, Humle: Chinook, Simcoe, Ahtanum, Nelson Sauvin.

EPD nr:
4259990
Cuveco nr:
8002166
Til salg gjennom:
Dagligvare
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skotland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humle-drevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.