Crooked Stave Nightmare on Brett

Alkohol:
9.7%
Type:
Surøl
Land:
USA
Varetype:
Øl
Volum:
0.75

En mørk surøl som har godgjort seg på Leopold Whiskey-fat. Ble først lagret på digre Fouders med mixed culture villgjær og bakterier før den ble lagt på Bourbon og Whiskey-fat. De ulike fatene gir en unik dybde og kompleksitet til denne ølen. 

Aroma-og smaksbildet er dominert av mørke frukter, kakao, whiskey og en tørr fruktfinish. Dette ølet endrer karakter fra batch til batch og er umulig å få likt hver gang.

EPD nr:
0
Cuveco nr:
10854901
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
1441 W. 46th Ave. Unit 2, Denver, CO 80211, USA

Crooked Stave Artisan Beer Project ble etablert i 2011 av Chad Yakobson. Chad ble født i Colorado, staten der bryggeriet ligger, og hadde røtter som både brygger og distributør og forstod tidlig viktigheten av å distribuere sine produkter med de riktige folkene. I begynnelsen var det Chad som stod for hele prossesen: alt fra bryggeprosessen til å besøke, skaffe og levere øl til kundene. Chad var inspirert av fatlagring og surøl, og skrev en avhandling om fermentering med villgjær på Heriot-Watt University i Edinburgh, Skottland. Hans fasinasjon for surøl har gjort Crooked Stave kjent verden over for deres øl brygget med villgjær og lagret på eikefat. Bryggeriet ligger i selve hjertet av Colorados hovedstad: Denver.