Northern Monk Patrons Project 17.03 // Insa // Pete's Dark Past // Chocolate, Caramel & Biscuit Stout 30L KeyKeg

Alkohol:
7%
Type:
Stout
Land:
England
Varetype:
Øl
Volum:
0.44

Northern Monk skriver følgende:

"To accentuate hints of biscuit, the grist contains plenty of munich malt; a more heavily kilned German base malt with a prominent flavour, plus some lightly roasted amber malt which compliments and offers notes of toast and cinder toffee. This is backed up by light crystal and Special B to add depth and dark fruit character, chocolate roast malt, plenty of flaked oats and maltodextrin to build out the body.

To recreate the outer layer, we added a load of lactose and a touch of vanilla for the basis of that classic milk chocolate flavour. We then went even further adding chocolate during fermentation and copious amounts of caramel late fermentation to boost the ABV and add a decadent dessert sweetness to this rich, deep brown stout."

Tilgjengelig fra:
august 2019
EPD nr:
0
Cuveco nr:
8004768
Til salg gjennom:
Kun tilgjengelig for HoReCa
Produsentinformasjon
Marshalls Mill, The Old Flax Store, Marshall St, Leeds LS11 9YJ, Storbritannia

Northern Monk er et mirkobryggeri lokalisert i Holbeck, Leeds. 

Historien om Northern Monk startet i 2013 da Russell Bisset fikk £5,000 av sine besteforeldre som han kunne gjøre hva han ville med. Istedenfor å bruke pengene på å reise på ølreiser bestemte han seg for å starte et bryggeri sammen med Brian Dickson. I starten brygget de hos andre lokale bryggerier i Yorkshire og solgte ølene på bondens marked. Inspirasjonen for å starte et bryggeri kom fra historien og arven av ølbrygging i nord-England. I 2014 åpnet bryggeriet Northern Monk Brew Co. i bygningen "The Old Flax Store" i Leeds. Kapasiteten ble raskt brukt opp, og et nytt bryggeri ble åpnet lenger ned i gaten.