Deadhead Rum

Mexico

Innpakningen HAR faktisk noe å si. I alle fall litt…

En av de nye produsentene for Cask AS i 2018 er meksikanske Deadhead Rum, som mildt sagt har en oppsiktsvekkende innpakning, med et noget humoristisk nikk til den meksikanske indianerhistorien.

Selve flasken er kledd inn i et krympehode av hardplast, og gjør seg like godt på peishyllen som i cocktailbaren.

Men ikke la innpakningen lure deg, da den inneholder meksikansk rom av god kvalitet! Det familieeide destilleriet Rones de México, som står bak Deadhead, har laget rom i tre generasjoner siden 1948, og har vunnet flest priser av alle meksikanske romprodusenter.

Fersk sukkerrørjuice fra egen gård fermenteres sakte og destilleres så i pot stills. Her utvikles en rom med utmerket aroma, tekstur og rene smaker, som deretter fatlagres i 6 år medium ristede amerikanske eikefat.

Samtidig blir molasse fermentert med lokal villgjær fra luften og destillert i et kolonneapparat. Dette gir en kraftig rom med solid struktur. Denne lagres også i 6 år på fat av lokal Chiapas eik, før den blandes med det første destillatet.

Resultatet blir en utmerket rom, som både kan nytes ren eller mikses i klassiske (og moderne…) Tiki cocktails.

I tillegg produseres det også Deadhead Chocolate Rum, der 5 år gammel rom infuseres med lokal mørk slow roasted kakao, som fremhever de naturlige kvalitetene ved brennevinet.

Begge produktene er tilgjengelige i Norge, og det burde være unødvendig å nevne at de er den perfekte gaven til 40-åringen som har alt.