Ulvik Sider Gravenstein

Alkohol:
7.5%
Type:
Sider
Land:
Norge
Varetype:
Sider
Volum:
0,75

Innerst inne i Hardangerfjorden ligger gården Hakastad. Her finner vi Ulvik frukt og cideri. Gravenstein er en musserende sider laget med 100% Gul Gravenstein. Dette er en meget særegen epletype som er er fyldig, vinøs og har god sødme. Den er svakt syrleg, har lang ettersmak og svært karakteristisk aroma. Eplesorten kom fra Danmark (Gråsten slott) til Hardanger i 1792 og på 1900 tallet ble dette "hovedsorten" i Hardanger og Norge. Sideren er gjæret med villgjær som kommer naturlig etter pressing av eplene. Sukkerinnholdet er på 11g per liter.

Smaksnotat:

Mørk gylden gul farge. Ingen skum. Ren lukt av eple. Smaker epler med noe mandel og blomster. Hint av pære i avslutningen

EPD nr:
4496329
Cuveco nr:
1654801
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Hakastad, 5730 Ulvik

Ulvik Frukt & Cideri er en liten familiebedrift som ligger idyllisk til på Hakastad. Gården ligger sørvendt og solrikt midt i fruktbygden Ulvik i Hardanger. Målet var å utvikle en bedrift som fokuserer på kvalitet, kultur og kompetanse.De dyrker de vanlige eplesortene, men har i tillegg plantet flere gamle eplesorter og noen engelske/franske sidertyper. Med utgangspunkt i dette sortsutvalet, kan me tilby ulike smaksvariasjonar av eplejuice og sider spesielle for garden Hakastad. Prøv eplejuice og sider til ulike matretter!