Achel Bruin

Alkohol:
8%
Type:
Dubbel, Triple & Quadrupel
Land:
Belgia
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Achel Bruin eller Achel 8 Bruin som den også blir referet som på grunn av sin alkoholprosent (8%), er et overgjæret øl som gjennomgår annengangsgjæring på flaske. Dette ølet ble brygget et år etter at Achel Blond kom på markedet og går under øl-stilen dubbel.

Smaksnotat:

Mørk brun i fargen. Dufter av  tørket frukt, rosiner, banan og urter.  Fyldig øl, velbalansert med en lett humlebitter ettersmak.

Råvarer:
Vann, maltet bygg, sukker, humle og gjær. 
EPD nr:
6162655
Vinhuset nr:
9081285
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Horeca/Vinmonopolet
Produsentinformasjon
St. Benedictusabdij De Achelse Kluis 5556 VE Valkenswaard

Klosteret Achelse Kluis kan dateres helt tilbake til år 1648, og har en lang historie og erfaring blant annet innen ølbrygging, produksjon av bakervarer og ost. Historien kan beskrives som turbulent, hvor munkene har blitt jaget ut av klosteret under den franske revolusjonen og klosteret har blitt ødelagt under begge verdenskriger. Det sies at bryggeriet ble ødelagt under den første verdenskrig, og til tross for planer om gjenoppbygging har Achel vært uten bryggeri til midten av 1990- tallet. Achel har fått mye hjelp av munkene fra Westmalle og Rochefort til gjenoppbygging, noe som også kan kjennes igjen i ølet, hvor typisk karakteristiske trekk fra både Westmalle og Rochefort kommer til syne.

Achel produserer og eksporterer tre øl til hele verden; blond 8, bruin 8 og bruin extra, men har i tillegg et øl som kun er å få tak i på klosteret.