BrewDog Elvis Juice Grapefruit IPA 20L KeyKeg

Alkohol:
6.5%
Type:
India Pale Ale
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
20

BrewDog Elvis Juice er en amerikansk IPA tilsatt grapefrukt. BrewDog ble saksøkt av Elvis Presley Estate i 2015 for å benytte dette navnet. BrewDogs eiere James og Martin svarte med å endre sine navn til James Elvis Watt og Martin Elvis Dicke. Det hjalp ikke. Tre år senere, altså i 2018, ble det endelig klart at BrewDog vant, og får beholde retten til navnet på ølet!

Fatkobling: KeyKeg

EPD nr:
4621256
Vinhuset nr:
9081800
Til salg gjennom:
Horeca
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skottland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humledrevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.