BrewDog Hazy Jane New England IPA

Alkohol:
5%
Type:
India Pale Ale
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

New England Vermont-stil IPA. Full av intens juicy fruktkarakter med lav bitterhet. Ananas, steinfrukt, mango, harpiks og hint av limeskall. Fyldig og smooth munnfølelse. En New England IPA med lavere alkohol, men like mye smak som den originale Hazy Jane som var på 7.2% ABV - som nå heter O-G Hazy.

BrewDog skriver:

"New England detuned. This full-tilt fruit machine of an IPA packs all the flavour but less of the alcohol. Notes of pineapple,mango, stone-fruit, and a hint of tangerine to mix it up. Brewed with oats and wheat and left unfiltered for a smooth juicy hit."

EPD nr:
5658919
Vinhuset nr:
9081220
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Horeca/Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skottland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humledrevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.