BrewDog Punk IPA

Alkohol:
5.4%
Type:
India Pale Ale
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.33

Punk IPA er en moderne IPA og flaggskipet til BrewDog. Dette ølet satte startskuddet for BrewDogs suksess og er fremdeles deres desidert bestselgende øl! Ølet er brygget med lys malt, slik at humlen virkelig får skinne.

Smaksnotat:

Humlearomatisk på smak med tydlig bitterhet, innslag av aprikos, apelsinmarmelade, lyst brød og grapefrukt.

EPD nr:
2078079
Vinhuset nr:
9081308
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skottland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humledrevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.