BrewDog Wingman Session IPA

Alkohol:
4.3%
Type:
India Pale Ale
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.44

Wingman er en Session India Pale Ale med tropisk humle og subtile noter av furu. Dette er en hyllest til West Coast-stilen med humlene Citra og Mosaic. En lys maltbase som balanserer bitterheten, mens sitrusen får skinne.

Ny, unik profilering gjør at Wingman skiller seg fra resten av BrewDog-porteføljen og treffer Millenniumsgenerasjonen. Wingman er nå et merke i seg selv under BrewDog

EPD nr:
6316400
Vinhuset nr:
9085924
Til salg gjennom:
Dagligvare/Horeca
Produsentinformasjon
Balmacassie Industrial Estate, Ellon, Aberdeenshire, AB41 8BX Scotland.

BrewDog ble etablert i 2007 av de tre kompisene James Watt, Martin Dickie og hunden Simcoe. De hadde sett seg lei på det kommersielle ølet som var å oppdrive i Skottland og startet med hjemmebrygging i garasjen. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de rike humledrevene øl som raskt slo an.

De to kameratene fikk tidlig problemer med å møte etterspørselen og uten annen sikkerhet enn en god ide, gikk de til banken for å låne penger. Lånet ble innvilget, bryggeriutstyr kjøpt og resten er historie.

I 2012 vokste de ut av bryggeriet i Fraserburgh og åpnet et større produksjonsbryggeri finansiert gjennom ”Equity for Punks”-programmet. I 2017 åpnet også et søsterbryggeri i Columbus, USA. BrewDog er i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker.