La Trappe

Eindhovenseweg 3 5056 RP, Berkel-Enschot

Det tradisjonsrike, men samtidig (i hvert fall i trappistsammenheng) innovative bryggeriet Bierbrouwerij de Koningshoeven ble grunnlagt i 1884 i landsbyen Berkel-Enschot i den nederlandske provinsen Brabant, rundt en mil fra den belgiske grensen. Formålet med etableringen var å finansiere klosterets daglige drift og deres veldedige arbeid – og det har ikke forandret seg.

Bierbrouwerij de Koningshoeven eller bedre kjent som La Trappe, er et av kun 13 trappistbryggerier i hele verden som har lov til å bruke logoen Authentic Trappist Product, noe som innebærer at ølet har blitt brygget av trappistmunker i et trappistkloster, og at bryggeriet ikke på noen måte er drevet av profittjag. Inntektene går med andre ord til munkenes daglige brød og vedlikehold av klosterbygningene, og det som er til overs doneres til veldedige formål. La Trappe er med andre ord uløselig knyttet til munkenes arbeid for å gjøre verden et litt bedre sted å være også for fremtidige generasjoner. Og mens CSR (corporate social responsibility) er trendy i tiden, har munkene tatt sitt samfunnsansvar alvorlig i mangfoldige århundrer, og deres respekt og omsorg for folk og natur er simpelthen et resultat av deres indre overbevisning om at det er deres oppgave å ta vare på det Gud har skapt.

Råmaterialene til ølbryggingen brygges bare med naturlige produkter som så langt det lar seg gjøre kjøpes lokalt, og vannet hentes fra klosterets fem egne brønner. Førstegangsgjæringen gjøres med en gjærtype som er mest aktiv på 18 til 20 grader, og deretter tappes ølene på flaske sammen gjær og sukker. Ølene fortsetter dermed gjæringen på flaske, noe som lar aroma- og smaksstoffer tid til å modnes og utvikles.

La Trappe lager med andre ord genuine, ærlige og annerledes øl brygget etter trappistmunkenes hemmelige oppskrifter med lidenskap, tålmodighet og solid håndverk.

Produkter

La Trappe Blond
Alkohol:
6.5
Volum:
0.33
Type:
Blonde, Golden & Kölsch
Land:
Nederland
La Trappe Dubbel
Alkohol:
7
Volum:
0.33
Type:
Dubbel, Triple & Quadrupel
Land:
Nederland
La Trappe Isidor
Alkohol:
7.5
Volum:
0.33
Type:
Barley Wine & Strong Ale
Land:
Nederland
La Trappe Quadrupel
Alkohol:
10
Volum:
0.33
Type:
Dubbel, Triple & Quadrupel
Land:
Nederland
La Trappe Tripel
Alkohol:
8
Volum:
0.33
Type:
Dubbel, Triple & Quadrupel
Land:
Nederland
La Trappe Witte 33
Alkohol:
5.5
Volum:
0.33
Type:
Witbier & Weissbier
Land:
Nederland