Vault City Triple Fruited Mango

Alkohol:
6.2%
Type:
Surøl
Land:
Skottland
Varetype:
Øl
Volum:
0.44
EPD nr:
0
Vinhuset nr:
9088828
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Horeca/Vinmonopolet
Produsentinformasjon
A1 Industrial Park, Unit 2, Sir Harry Lauder Road, Portobello, Edinburgh, EH15 2QA

Historien om Vault City startet i Edinburgh i 2018. Steve og Johnny var begge opptatt av godt øl og deres første møte endte i en samtale om fermentering og om hvordan man kan tilsette smak på surøl. Et vennskap blir skapt og dette utvikler seg raskt til et forretningssamarbeid. Noen måneder senere testet de deres første brygg på venner og kjente. Ølet får enorm respons. I sin 400L batch på en enkel komfyr i en kjeller skaper de Vault City sine første øl: Elderflower Sour og Mango Sour.

Ikke lenge etter oppstart deltok Vault City på Beavertown Extravaganza. Dette resulterte i en betydelig økt interesse rundt bryggeriet. Innen kort tid blir de invitert på de største og beste ølfestivalene over hele verden. 2020 blir et godt år. Pandemien stopper ikke Vault City! 50 nye øl lanseres. Nytt bryggeri blir etablert og fire nye personer ansettes. Bryggeriet blir også fulltidsjobbene til Steve, men dessverre så trekker Johnny seg fra prosjektet og slutter.

Vault City bruker sin egen husgjær som er en hybrid med bl.a kveik fra Norge. I tillegg til dette bruker de melkesyrebakterier som syrner ølet. Mye av det friske sitruspreget som Vault City sine øl har kommer fra flere ulike melkesyrebakterier i en symbiose med husgjæren. Dette skaper mye av særegenheten til Vault City sine produkter.