Interessen for øl I Norge har aldri vært større enn den er nå. Utvalget i butikk, Vinmonopol og uteliv er bredt og det har ført til mer kunnskap og lidenskap for øl blant befolkningen. De aller fleste har et forhold til ulike ølstiler og vi er overbevist om at det finnes noe for enhver smak. Vi har et mål om at alle som jobber i Cask skal være utdannet gjennom Cicerone®-programmet, slik at vi er mest mulig oppdaterte og kunnskapsrike på området.

Cicerone®-programmet ble grunnlagt av amerikaneren Ray Daniels, som er en av USAs fremste ølskribenter og foredragsholdere. Med over 25 års erfaring innen håndverksøl så han seg til slutt lei på den manglede kunnskapen til folk som jobbet med øl og den varierende kvaliteten på hvordan øl ble servert i barer og restauranter. Daniels bestemte seg derfor for å etablere et sertifisert utdanningsprogram på 4 nivåer med avsluttende fagprøve. Dette har bidratt til at mange flere har inngående kunnskap om ølstiler, produksjon og hvordan servere og oppbevare øl.

Cicerone

Bli en Cicerone

Cicerone®-programmet er altså et internasjonalt anerkjent utdanningsprogram for øl som alle kan gjennomføre. Det er enkelt å komme i gang og krever ikke store investeringer, med mindre man ønsker å gå høyere i nivåene. Les mer på www.cicerone.org.  Kurset er delt inn i fire nivåer:

1)      Cicerone® Certified Beer Server - Et innledende kurs for de som jobber med øl

2)      Certificed Cicerone® - For de profesjonelle øldedikerte

3)      Advanced Cicerone® - Et ekspertnivå av øl- og smakskunnskap

4)      Master Cicerone® - Den ultimate test av ølekspertise på alle nivå

 

I løpet av kurset lærer man om:

  • Håndtering og servering av øl
  • Ølstiler
  • Ølsmak og evaluering av øl
  • Ingredienser og bryggeprosessen
  • Mat og ølkombinasjoner

 

Cicerone