BrewDog EGM Tomorrow Starts Today

De fleste miljøvennlige firmaer snakker om å bli karbonnøytrale. BrewDog tar det nå ett skritt lenger og skal bli karbonnegative!

BrewDog, med James Watt og Martin Dickie i spissen er kjent for sine sprø påfunn. Forrige uke, på en ekstraordinær generalforsamling opplyser de at BrewDog blir CO2-negative. Altså at dobbelt så mye karbon tas ut av lufta mot hva som slippes ut.

 

Gjør stadige endringer

Få bryggerier gjør så mange endringer som BrewDog - og det funker. Det ble nylig klart at det skotske bryggeriet BrewDog er verdens 18. mest verdifulle ølmerke. Dette kommer frem i den årlige Kantar Brand Finance-rapporten. BrewDog er derfor verdt mer enn kjente merker som både Carlsberg, Tuborg og Stella Artois!

Tidligere i år gikk de gjennom en omfattende re-branding av hele merkevaren. Alt fra logo til alle bokser har fått nytt uttrykk.

Bilde av BrewDogs logoer opp gjennom årene. Anarchist i 2007, Rebel i 2013 og Maverick i 2020.

Slik skal BrewDog bli CO2-negative

BrewDog skal bli CO2-negative gjennom en rekke tiltak. Først og fremst har de kjøpt over 800 hektar med land i Highland i Skottland der det skal dyrkes over en million trær og bli en "BrewDog Forest". Trær absorberer CO2.

Andre tiltak skal redusere CO2-slippene før de i det hele tatt slippes ut luften. Tiltakene inkluderer:

  1. Grønn energi: Alt maltet bygg som blir igjen etter ølproduksjonen skal omgjøres til grønn gass (biogass).
  2. Vindenergi: Bryggeriet skal drives med energi fra vindmøller. Barene skal drives av vindturbiner.
  3. Vannreduksjon: Mengde vann som benyttes for å lage BrewDog-øl skal reduseres betydelig. Det trengs mye vann i ølproduksjon. Alt overflødig vann blir omgjort til ren H2O og biogass i løpet av 2021.
  4. Helelektriske leveranser: Elektriske varebiler skal levere ølet.
  5. CO2-gjenbruk: Et biprodukt av gjæring av øl er dannelse av CO2. Et mål er å bruke denne CO2-en til karbonering av det ferdige ølet.

I tillegg til disse tiltakene skal BrewDog også bli bærekraftige på andre områder:

  1. Bokser som egentlig skal kastes gjenbrukes.
  2. En ny lagerøl skal brygges med 20 % overskuddsbrød som egentlig skal kastes.
  3. Øl som blir dårlig og ikke kan selges destilleres til vodka.
  4. Surølsbryggeriet OverWorks skal bruke overskuddsfrukt og -bær i produksjonen.

BrewDog er et gigantisk firma, så dette vil ha stor betydning. De har bryggerier over hele verden:

  • Ellon, Skottland (like nord for Aberdeen). Her ligger også surølbryggeriet OverWorks.
  • Berlin, Tyskland (tidligere eid av Stone Brewing).
  • Columbus, Ohio, USA.
  • Brisbane, Australia.

Tiltakene vil også gjelde for alle BrewDogs barer rundt om i verden.